Tickets with a social perspective
 
Pel·lícula "El mestre que va prometre el mar"

Pel·lícula "El mestre que va prometre el mar"

projection / audiovisual Navàs Friday, March 15, 2024, 19h

Passi de la pel·lícula "El mestre que va prometre el mar", i posterior col·loqui amb Sergi Bernal, qui va recuperar la història del mestre Antoni Benaiges.
Preus: 4€ sòcies de la Feixa; 5€ no sòcies.

Event information

Ariadna descobreix que el seu avi busca des de fa temps les restes del seu pare, desaparegut en la Guerra Civil. Decidida a ajudar-lo, viatja a Burgos, on estan exhumant una fossa comuna en la qual podria estar enterrat. Durant la seva estada, coneixerà la història d’Antoni Benaiges, un jove mestre de Mont-Roig del Camp que abans de la guerra va ser professor del seu avi. Mitjançant un innovador mètode pedagògic, Antoni va inspirar als seus alumnes i els va fer una promesa: portar-los a veure la mar.

La pel·lícula entrellaça dues trames que construeixen un relat sobre la memòria i la importància de no deixar caure en l’oblit la nostra història recent. La trama d’Ariadna realça la lluita de tantes famílies que encara busquen als familiars enterrats anònimament en fosses comunes, mentre que la d’Antoni Benaiges ret homenatge als mestres republicans, en un relat emotiu i plenament vigent.

Location

Casal Sant Genís
Carrer del Sol, 44,
Navàs, Barcelona
See the map