Entradas con una mirada social
 
Estrena del documental 'Obrint Europa'

Estrena del documental 'Obrint Europa'

Proyección / Audiovisual y cine Tarragona lunes, 3 de abril de 2023, 19h

Documental centrat en la rebuda de persones que cerquen refugi a Europa després de l'esclat de la guerra d'Ucraïna. Elaborat per Robert Gassó i Carlos Domènech. Produït per la Cooperativa Combinats.

Información del evento

Entre febrer i març de 2022, milions de persones van fugir d’Ucraïna per refugiar-se de la guerra. La Unió Europea va activar una directriu extraordinària per facilitar la mobilitat, permís de residència i de treball arreu dels països de la Unió de tota la ciutadania ucraïnesa. Al mateix temps, milers de voluntaris d’arreu del món es mobilitzaven per aportar el seu granet de sorra. Ho feien a través d’ONGs o a títol individual, cuinant, oferint serveis mèdics o també transport fins a països com Espanya.

És el cas de Carlos Ocampo i Gilbert Leite, voluntaris tarragonins que van sortir des de l’Argilaga amb una autocaravana carregada de roba i menjar, i van tornar a Tarragona amb cinc persones. A través de la seva història el documental reflexiona al voltant d’aquesta directriu extraordinària i les facilitats que, per primer cop després de moltes crisis humanitàries, activava Europa.

Lugar

Teatre Magatzem
Carrer Reding, 14,
Tarragona, Tarragona
Ver el mapa