Entradas con una mirada social
 
Jornades Centre Delàs - Seguretat feminista contra bel·licisme hegemònic

Jornades Centre Delàs - Seguretat feminista contra bel·licisme hegemònic

Conferencia o curso / Divulgación y ciencia Barcelona miércoles, 25 de octubre de 2023, 17:30h

Celebrem les jornades anuals del Centre Delàs, al voltant d'un enfoc feminista de la seguretat: tindrem una conferència de Laura Sjoberg i després un diàleg amb diverses expertes en la temàtica

Información del evento

És l'ús de la força realment l’últim recurs? O és més aviat una de les primeres opcions, sinó la primera, quan arriba l’hora de donar resposta a amenaces a la seguretat? La seguretat encara hegemònica a les relacions internacionals beu de la teoria realista, en què l’estat és el subjecte de la seguretat i la cooperació no militar una quimera. Però és l’única opció? Les seguretats feminista i pacifista, són una alternativa real, realista i preferible per gestionar la seguretat entre els estats?

A les jornades d’enguany, que organitzem amb la col·laboració de l’IDHC i la Universitat Internacional de la Pau, combinarem el contingut teòric i reflexiu de la mà d’una reconeguda acadèmica experta en seguretat feminista amb un diàleg amb expertes en polítiques de seguretat alternatives i diverses. Veurem com la seguretat feminista és un dic de contenció del militarisme i la guerra.

Lugar

Arxiu de la Corona d'Aragó
Carrer dels Comtes, 2,
Barcelona, Barcelona
Ver el mapa